Web dizajn i budućnost korporacija

Mnoge promjene i nove tehnike dolaze u svijetu web dizajna

 

Web dizajn i budućnost korporacija

Za većinu od vas, termin “tradicionalnog web dizajn” je malo oksimoron. Na neki način, web dizajn može se ni na koji način biti tradicionalan jer je tek oko 20 godina. Plus, jer web je tako brzo razvijao i tako nedosljedno u odnosu na one od 20 godina, ne postoji način da se definiraju određeni period “tradicionalnih”. Čak i ako je bilo, ono što definiše web stranice danas ne može se smatrati tradicionalnom, jer u odnosu na starije stranicama, moderne web stranice su radikalno drugačiji.

Trendovi danas, kao što su odgovornost, veće pomicanje stranicama, prilagođene fotografije, skrivene i slide-out izbornika, svi su kao glavni koraka naprijed u web dizajn, uspostavljanje novih normi za visoko kvalitetne dizajna. Ali u velikoj shemi stvari, ove promjene su jedva značajne, i oslanja na sistem web upotrebljivosti koji postoji još od zore Interneta. Tradicionalne web stranice, kao što znamo, postaje zastarele. Kao rezultat toga, web dizajn, kao što znamo da će pogoditi kompletan ćorsokak, od kojih možda neće biti oporavka.

Web dizajn je dio korporativnog identiteta i treba sačuvati online

 

Prvi veliki faktor koji je odgovoran za smrt tradicionalnog web stranice je u usponu dominacija aplikacija. Pametni telefon, tablet, pa čak i desktop operativnog sistema postepeno usvajanje stil koji favorizuje upotrebu pojedinačnih aplikacija preko bilo koji drugi način za pronalaženje informacija. U okviru “tradicionalnih” web, korisnici oslanjao na jednom aplikacija, web browser, kao gateway na neograničenu mrežu funkcionalnosti. Kroz ovaj web preglednik, možete pristupiti web stranicama puna informacija, zabave, ili druge funkcije i zbog toga, dizajneri pojurio da vidi ko bi mogao proizvesti najatraktivnijih web stranice.

Danas, odvojene aplikacije downloada dominiraju web upotrebu i praktična funkcionalnost. Umjesto da ide na pretraživaču, povlačenjem sajt, a pristup funkciju tamo, korisnici mogu zaobići proces i pristup neposredne funkcionalnosti kroz posebne aplikacije – na primjer, Google Maps je jednom suzdržano u browser-based pristup, ali sada mogu biti koristi direktno na telefon ili tablet. Budući da je trend korištenja aplikacija ne pokazuje znakove posustajanja, jasno je da će jednog dana uskoro, aplikacije mogli u potpunosti zamijeniti tradicionalne web stranice.

Apps će ipak trebati prilagođene dizajna, naravno, ali funkcionalnost svakog app će tražiti nešto jedinstveno. Ne može biti predložak za ove vrste dizajna, a dizajneri će biti prisiljeni da ponovo razmisle o osnovama korisnika dizajna iskustva s aplikacijama kao prioritet http://webdizajn.com/marketing-na-drustvenim-mrezama.

Zbog ujednačenosti društvenih medija, tu je malo prostora za dizajn ovdje. Društvo i organizacija stranicama jednostavno mora popuniti praznine koje nude društvene platforme (tj uključuju profila i header image), i post sadržaja u okviru sredstava platforme. Iako je ovo samo po sebi neće dovesti do kraja svijeta tradicionalnog web, to može doprinijeti na web stranicu je neizbježan smrti.